STRP tafel

Uit Living Lab Open Cultuurdata
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

STRP Future Archive

Aanleiding

STRP experimenteert graag met nieuwe, interactieve vormen van hybride evenementen – iets dat door de coronapandemie alleen maar is versterkt. Een echt interessant hybride evenement is natuurlijk moeilijk te vertalen in een videoregistratie op YouTube of Vimeo; de ervaring van het experiment kan niet worden overgebracht in een statische opname. Maar hoe vertaal je deze ervaring dan in iets wat bezoekers achteraf kunnen bekijken/lezen/volgen? Is het mogelijk de interactieve essentie van een hybride evenement te vangen en te reproduceren? En hoe maken we deze interactieve content dan beter vindbaar en zichtbaar voor de STRP community en daarbuiten?

Doel

STRP zoekt naar een manier om hybride evenementen uit het verleden en de toekomst te vertalen in een duurzaam, aantrekkelijk en goed vindbaar terugkijk-format. Deels kan de oplossing liggen in de organisatie van het evenement, maar deels ook in de ontsluiting achteraf.

Scope

In de hackathon ontwikkelen we een voorstel voor een nieuw hybride evenement, gerelateerd aan (een van de) onderwerpen van de STRP Scenarios tijdens STRP Festival 2023. Voorwaarde van dit evenement moet zijn dat het aantrekkelijk is om live te volgen, maar ook zeker aantrekkelijk om achteraf terug te kijken.

Team

  • Nadine Roestenburg: Programme manager STRP Scenarios @ STRP
  • Jip Bierkens: Head of Marketing & Communication @ STRP
  • Hay Kranen: Creative coder
  • Wessel Bosscher: Creative coder
  • Jaap Faes: Developer / web designer @ Unfolded

Resultaten Hackathon

De video vertoond voor de pitch is hier op peertube terug te vinden.

Concept

Aanbevelingen voor de toekomst

Code